RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Спецслужби Путіна заявили про затримання "українського агента" в Криму: відео

У ФСБ заявили, що затримали в Криму українського агента - росіянина Владислава Єсипенко, який збирав інформацію для українських спецслужб.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на центр громадських зв'язків ФСБ.

За даними російського слідства, Єсипенко фотографував і знімав на відео "місцевість, об'єкти життєзабезпечення і місця масового перебування людей".

У відомстві додали, що в машині чоловіка начебто знайшли "предмет із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою".

"Зі слів затриманого Єсипенко, інформацію він збирав в інтересах спецслужб України за завданням офіцера діючого резерву 8-го відділу 5-го департаменту СЗР України полковника Кравчука, а саморобний вибуховий пристрій, за його рекомендацією, зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки", - сказали в прес-службі.

Проти затриманого порушили кримінальну справу.

Адвокат Еміль Курбедінов розповів "Кримській солідарності", що Єсипенко затримали 10 березня. За словами захисника, чоловік, можливо знаходиться в сімферопольському СІЗО-1. Адвоката до нього не пустили. Слідчий сказав Кубердінову, що Єсипенко відмовився від послуг захисника.

Читайте також: В Криму сьогодні триває імперська політика, яка має одне завдання - кримсько­татарський активіст