RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Persona non grata: Кремль оголосив про висилку ще одного українського дипломата

Росія оголосила persona non grata співробітника Посольства України в Російській Федерації.

Про це повідомляє МЗС РФ.

У відомстві заявили, що таким чином відповіли на дії України, коли країна вислала їх дипломата. Тому співробітникові Посольства України в РФ запропонували покинути Росію до кінця дня 30 квітня. Відповідну ноту направили Посольству України в Москві.

Також в МЗС РФ пригрозили, що "в разі продовження ворожих дій будуть запроваджувати взаємні заходи".

Україна відреагувала на дії Росії і також у відповідь оголосить про висилку російського дипломата, сказав речник МЗС Олег Ніколенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Таке рішення тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України", - сказав він.

За словами спікера, висилка співробітника посольства України в РФ - це провокація проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії.

"Оголошення дипломата посольства України в Москві persona non grata позбавлено логіки, не має під собою ніяких причин", - вказав Ніколенко.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як "чеський" скандал почав активно набирати обертів, російських дипломатів висилають ще й з Литви, Латвії та Естонії. А в суботу, 24 квітня стало відомо, що працівники дипломатичного представництва Російської Федерації відзначилися хамською поведінкою і викликали ажіотаж в мережі.