RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії хваляться новою вакциною від COVID-19 "Супутник Лайт": що про неї відомо

У Росії повідомили про реєстрацію "полегшеної" вакцини від коронавірусу "Супутник Лайт", яка складається тільки з одного компонента і вводити її потрібно тільки один раз.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ).

Вакцину "Супутник Лайт" розробив той же Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені Гамалії, фахівці якого створили "Супутник V". По суті вона являє собою перший компонент вакцини "Супутник V" і створювалася для тих, хто вже перехворів коронавірусом.

На відміну від "Супутника V", який містить два компоненти, "Супутник Лайт" потрібно вводити один раз.

"Ефективність однокомпонентної вакцини "Супутник Лайт" склала 79,4% з 28-го дня після отримання імунізації. Показник ефективності на рівні близько 80% перевищує показники ефективності багатьох вакцин, які потребують двох уколів", - сказано в повідомленні РФПІ.

В кінці лютого почалася третя фаза клінічного дослідження нової вакцини, під час якого вивчають її ефективність. У дослідженні беруть участь 7 тисяч осіб у Росії, ОАЕ, Гані та інших країнах. Проміжні результати очікуються в травні.

Глава РФПІ Кирило Дмитрієв стверджує, що вакцинація в Росії буде проводиться переважно препаратом "Супутник V", а "Супутник Лайт" буде експортуватися за кордон.

Як повідомляв "Апостроф", у країнах-учасницях Європейського союзу не рекомендують використовувати російську вакцину "Супутник V" до завершення перевірок безпеки, які проводить Європейське агентство лікарських засобів (EMA).