RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Криваву бійню спланував заздалегідь: спливли нові деталі стрілянини в школі Казані

У вівторок, 11 травня в місті Казань (Росія) двоє чоловіків відкрили стрілянину в гімназії №175, семеро дітей були вбиті, ще 21 людину поранено та госпіталізовано. Також загинула вчителька англійської мови.

Як повідомив Telegram-канал 112 масове вбивство в школі було заздалегідь сплановано.

Ільназ Галявієв почав готуватися до нападу щонайменше з лютого. Він телефонував у магазини і цікавився компонентами снайперської гвинтівки. З березня підліток почав оформляти дозвіл на зброю і вже через місяць отримав його.

Перед нападом на школу стрілок створив телеграм канал під назвою "Бог", в якому 11 травня він виклав свою фотографію в масці і написав, що вб'є багато людей.

Як пише Telegram-канал "Дождь", однокласниця Ільназв Галявієва розповіла, що в школі він був дуже скромним і зовсім не спілкувався з однокласниками.

"Його не гнобили, не було за що. Кажуть, що його одна вчителька недолюблювала і не дала йому вступити до 11-го класу. Вона говорила, що вчитися - не його", - додала дівчина.

У Telegram-каналі LIFE SHOT опублікували фото загиблої вчительки англійської мови гімназії № 175 Ельвіри Ігнатьєвої. Їй було 26 років.

"RT російською" уточнює , що за даними Міносвіти РФ, з 21 потерпілого при стрільбі в школі в Казані 13 знаходяться в стані середньої тяжкості, вісім - у важкому.

Охоронець і співробітник школи також були поранені під час нападу в Казані, але встигли натиснути на тривожну кнопку.

"Нова газета" опублікувала фото квітів, які місцеві жителі почали покладати у гімназії, де сталася трагедія.

З будівлі школи вивозять тіла загиблих, пише Mash. У лікарнях - 21 постраждалий, серед них один у вкрай важкому стані, сім - у важкому, інші в стані середньої тяжкості. Шістьох оперують.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося перше відео допиту підозрюваного в нападі на гімназію в Казані Ільназа Галявієва. Він заявив, що усвідомив себе "богом" два місяці два тому.