RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Суд обрав запобіжний захід казанському стрілку

Казанського стрілка Ільназа Галявієва, який розстріляв школярів гімназії №175 в Казані, відправили під варту на два місяці.

Про це стало відомо під час засідання суду в середу, 12 травня, яке транслювали в Telegram-каналі "Комсомольская правда".

Радянський районний суд Казані 12 травня відправив у СІЗО на два місяці 19-річного Ильназа Галявієва, який напередодні відкрив стрілянину по учнях і працівниках гімназії № 175 Казані, убивши дев'ять осіб. Обвинувачений і його захист не заперечували проти арешту.

Сам Галявієв заявив, що у нього немає важких захворювань, хоча раніше правоохоронці повідомляли про неодноразові скарги підозрюваного на сильний головний біль, а в 2020 році у нього діагностували рак мозку.

Прокурор Олексій Заїка повідомив, що Галявієв визнав провину. За його словами, дії обвинуваченого поки не кваліфікують як тероризм, його звинувачують у вбивстві.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 11 травня 19-річний Ільназ Галявієв влаштував вибух і стрілянину в гімназії № 175 на вулиці Файзі в Казані. Теракт призвів до загибелі дев'ятьох осіб, більша частина з яких - учні восьмого класу.