RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Білорусі знайшли мертвим полковника, який придушував протести проти Лукашенка: фото

Знайдений повішеним полковник міліції у відставці Геннадій Войтович, який брав участь в придушенні народних протестів в білоруському Бресті. Тіло виявив син покійного в лісосмузі.

Про це повідомляє BYPOL.

За інформацією видання, колишній начальник управління охорони правопорядку і профілактики УВС Брестського облвиконкому полковник міліції у відставці Геннадій Васильович Войтович покінчив життя самогубством через повішення. Йому було 50 років.

Відзначається, що покійний був відповідальним за придушення народного протесту в Бресті та Брестської області.

Відомо, що Войтович вийшов у відставку в кінці 2020 року. Тіло, що висіло на ремені брюк, в лісопосадці виявив син, який є чинним співробітником Ленінського РВВС м. Бреста.

"За своїми переконаннями щиро підтримував режим", - йдеться про покійного в повідомленні.

Автори підкреслюють, що в республіці щодня посилюється психологічний тиск на діючих і колишніх силовиків. Закручування гайок в органах правопорядку відбувається на тлі масових репресій щодо представників громадянського суспільства.

"Навіть до тих, хто жорстко і безпринципно придушував мирні протести, приходить усвідомлення скоєного", - коментує видання смерть Геннадія Войтовича.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі заблокували найбільший інтернет-портал. У приміщенні редакції, а також в будинках у співробітників пройшли обшуки.