RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Латвія і Білорусь заявили про висилку дипломатів: що відомо

У понеділок, 24 травня, Білорусь і Латвія оголосили про висилку з країн дипломатів. Ці кроки були викликані ескалацією ситуації між країнами через дії силовиків Білорусі щодо пасажирського літака Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська, і реакцією Заходу на затримання Романа Протасевича.

Про це повідомляє білоруське державне агентство БЕЛТА і прес-служба МЗС Латвії.

Міністерство закордонних справ Білорусі вирішило вислати посла Латвії і співробітників посольства цієї країни через інцидент в Ризі, який офіційний Мінськ вважає образою білоруського державного прапора. Йдеться про заміну мером Риги Мартіньшом Стакісом і міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем державного прапора Білорусі на біло-червоно-білий прапор, який під час масових протестів використовують противники режиму Лукашенка.

"Послу запропоновано покинути Білорусь протягом 24 годин. Всьому дипломатичному і адміністративно-технічному складу посольства також запропоновано покинути Білорусь - протягом 48 годин. Залишити тут одного адміністративно-технічного працівника для догляду за будинком", - глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

У відповідь на дії Мінська МЗС Латвії оголосило про висилку білоруських дипломатів до нормалізації відносин між країнами.

"У відповідь на дії Білорусі міністерство закордонних справ Латвії викликало тимчасового уповноваженого представника Білорусі, щоб повідомити про ідентичні дії та висилку білоруських дипломатів до нормалізації відносин", - йдеться у заяві.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, доручив уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і закриття її повітряного простору для перельотів з/в Україну.