RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Посадка Романа Протасевича в Білорусі: суд ухвалив рішення щодо його подруги-росіянки

В Мінську заарештували на два місяці росіянку Софію Сапегу - дівчину затриманого екс-головного редактора NEXTA Романа Протасевича. Сапегу помістили до СІЗО, її підозрюють в скоєнні злочинів в серпні-вересні 2020 року, коли в країні почалися протести після виборів президента Білорусі.

Про це повідомив адвокат Сапеги Олександр Філанович Telegram-каналу РБК.

"Сьогодні був допит Софії. Їй пред'явлено підозру у вчиненні кримінально-караного діяння. Обрано запобіжний захід - утримання під вартою на строк 2 місяці. Місце утримання підозрюваної - СІЗО КДБ. Слідство веде Головне слідче управління Слідчого комітету Республіки Білорусь. З адвоката взято підписку про нерозголошення. Їй надано і буде надаватися належна юридична допомога. Найближчим часом адвокат має намір відвідати Софію за місцем її змісту", - цитує Філановича Telegram-канал РБК.

Батько дівчини Андрій Сапега підтвердив, що його дочка в серпні-вересні була в Білорусі.

"Так, в цей період вона була в Мінську, але недовго. Інформації, що вона брала участь в протестах, у мене немає", - повідомив він "Відкритим медіа".

Пізніше в мережі було опубліковано "визнання" Софії Сапеги, в якому вона, мабуть, з примусу розповідає про те, що нібито вела Telegram-канал "Чорна книга Білорусі".


Як повідомляв "Апостроф", у понеділок, 24 травня, державні ЗМІ Білорусі показали відео із захопленим напередодні в аеропорту Мінська екс-головредом NEXTA Романом Протасевичем, який дає "свідчення".