RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

​"Обманули дурачка на четыре кулачка": Путин снова впал в детство

68-річний президент РФ Володимир Путін дедалі частіше розмовляє, як діти в садочку. От і в розмові з журналістом американської телекомпанії NBC Кіром Сіммонсом він не тільки звинуватив Україну в стягуванні військ на Донбас, а й викрив НАТО в порушенні домовленостей про не розширення Альянсу на схід.

За словами Путіна, колишньому генсеку ЦК КПРС Михайлу Горбачова усно обіцяли, що не буде розширення НАТО на схід: "Ну і де ці обіцянки? Дві хвилі розширення..."

На запитання американського журналіста, де було письмово закріплено цю обіцянку, Путін відповів у стилі дитячої дражнилки: "Ви молодець! Правильно, обдурили дурачка на чотири кулачка - у нас так в народі кажуть. Треба все закріплювати на папері".

Журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов в своєму Twitter виклав відео заяви Путіна, на яке активно відреагували відвідувачі його сторінки.

На думку користувачів соцмереж, Путін "бреше як завжди". Йому нагадали, що на такому рівні неприйнятно взагалі згадувати, що хтось комусь давав якісь обіцянки: "Мова йде про такі глобальні події, і така країна як СРСР повірила комусь на слово? Обдурили дурника? Точно визначив, що тоді ми були дурники".

Одні читачі блогу просять Путіна показати "свої дипломатичні успіхи, закріплені на папері", інші - резонно зауважують, що "коли під боком сусід алкаш ... треба зустрічати його на дальніх підступах", а треті нагадують, що Путін сам порушив Будапештський меморандум, яким гарантувалася недоторканність кордонів України після ліквідації Києвом запасів ядерної зброї.

Є й ті, хто цитує словами прусського канцлера Отто фон Бісмарка про те, що "договір з росіянами дешевший від паперу, на якому він підписаний".

Нагадаємо, Путін вже не перший раз "впадає в дитинство". Після слів президента США Джо Байдена про те, що господар Кремля - вбивця, президент РФ зміг відповісти тільки в стилі дитячої дражнилки "хто як обзивається, той так і називається".