RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суперника Лукашенка на виборах президента засудили до 14 років в'язниці

Віктора Бабарико, колишнього кандидата в президенти Білорусі і банкіра, білоруський Верховний суд засудив до 14 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму і штрафу.

Про це пише ВВС.

Розмір штрафу - 5 тисяч базових величин (145 тисяч білоруських рублів, приблизно 57 тисяч доларів США). Вирок оскарженню не підлягає, адже був винесений Верховним судом Білорусі.

"За сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарань остаточно Бабарико призначити 14 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії посиленого режиму зі штрафом в розмірі 5 тисяч базових величин, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на строк п'ять років", - йдеться у вироку суду.

Відзначимо, Бабарико заарештували в червні 2020 року, через місяць після висунення його кандидатури на пост президента. Звинувачення просило для нього 15 років в'язниці, звинувачуючи його в корупції і відмиванні грошей. Він є єдиним, хто не визнав свою провину, решта фігурантів - його колишні підлеглі - пішли на угоду зі слідством.

Правозахисна організація Amnesty International визнала Бабарико та інших підсудних у "справі Белгазпромбанку" в'язнями совісті.

Як повідомляв "Апостроф", затриманого в Білорусі журналіста Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу перевели під домашній арешт.