RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Білорусі прибув військовий ешелон з Росії: названа причина

В Білорусь, в якій напередодні невизнаний президент Олександр Лукашенко погрожував світу третьою світовою війною, прибув перший військовий ешелон з військовослужбовцями та технікою Росії. Країни проводять спільні стратегічні навчання "Захід-2021".

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони Білорусі.

"Наш підрозділ регулярно бере участь у великих стратегічних навчаннях. Найближча наша задача: без порушень вимог безпеки розвантажити озброєння і військову техніку, відбути в призначений район і приступити до обладнання польового табору", - заявив російський командир військової частини Сергій Кобров.

Росіян зустрічали хлібом і сіллю, ще й під звуки оркестру.

Спільні стратегічні навчання Російської Федерації та Білорусі "Захід - 2021" будуть проходити на полігонах обох країн з 10 по 16 вересня. У них будуть відпрацьовуватися можливості спільного застосування військових сил "для забезпечення безпеки союзної держави".

За словами багатьох експертів, ці навчання є одним з ключових заходів, які націлені на повне придушення самостійності Республіки Білорусь і її поглинання Російською Федерацією. У них також бачать небезпеку для України, про що заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Керівництво НАТО також заявило, що альянс буде стежити за цими маневрами. При цьому Москву та Мінськ закликали діяти передбачувано і прозоро.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Лукашенко почав використовувати армію проти власного народу, для розгону мітингів.