RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Росії пенсіонеру дали два роки в'язниці за "контрабанду зброї" в Україну

Свердловський районний суд Бєлгорода (Росія) засудив військового пенсіонера з Володимира до 1 року і 11 місяців колонії суворого режиму за спробу контрабанди оптичних прицілів для гранатометів в Україну в складі організованої групи.

Чоловік був затриманий в 2019 році і визнав свою провину, повідомляє "ТАСС" з посиланням на УФСБ Володимирській області.

"УФСБ Росії по Володимирській області, в результаті реалізації спільно з Управліннями ФСБ Росії по Західному військовому округу, Ростовської та Бєлгородської областей комплексу оперативно-розшукових заходів, виявлено та припинено протиправну діяльність жителя міста Володимира Ковальчука В. Г., причетного до контрабанди складових частин російського озброєння", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, пенсіонер організував канал контрабандного постачання складових частин озброєння, в тому числі гранатометних оптичних комбінованих прицілів "ГОК-9" на суму понад 500 тисяч рублів (близько 183 тисяч гривень).

Як повідомляв "Апостроф", днями в Україні затримали першого в історії країни морського пірата. Затриманий є жителем Миколаєва.