RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіян саджамуть у в'язницю за селфі: що потрапило під заборону

У Росії ще тугіше "закрутили гайки". Тепер загриміти за ґрати в РФ можна за селфі з армії або лікарняної палати, фото з вечірки поліцейських, зображення Гітлера або відверті кадри з дівчиною.

Про це пише РІА "Новости" з посиланням на коментар юриста RTM Group Хомякова.

Юрист нагадала, що не можна показувати інших людей без їх згоди та порнографію, тим більше з неповнолітніми, робити пости із закликами до екстремізму, масових заворушень та вживання наркотиків і публікувати кадри, які можуть розкривати державну таємницю або паплюжити вигляд органу влади.

Також Хомякова вказала на виключення. Дозволяється публікація зображень людини, який не давав на це згоди, але позував за гроші або випадково потрапив в кадр в громадському місці. В останньому випадку метою публікації не повинно бути зображення конкретної особи. Також допускається оприлюднення фотографій в інтересах держави або суспільства.

Крім того, є можливість публікації еротичних і навіть порнографічних кадрів, крім тих, в яких беруть участь діти. Для цього потрібно отримати висновок мистецтвознавчої експертизи про те, що зображення представляють художню або наукову цінність і мають сюжет.

Раніше ми писали, що в Росії дівчата креативно протестували проти поліцейського свавілля, фотографуючись біля відділень поліції без штанів. Челлендж отримав назву "Покажи *опу ментам". Кілька росіянок було заарештовано.