RU  UA

Не протримався і двох тижнів: Лукашенко оголосив дивну війну коронавірусу

У Білорусі скасували масковий режим, який був введений в республіці на початку жовтня і протримався всього 13 днів.

Про це повідомляється в сюжеті Апостроф TV.

Раніше такі заходи безпеки розкритикував нелегітимний президент Олександр Лукашенко. А постанову про скасування обмежень 22 жовтня опублікував національний правовий інтернет-портал. Тепер білорусам не потрібно носити маску під час відвідування будівель і в громадському транспорті всіх видів.

Також в країні скасували обов'язкову вакцинацію від коронавируса для таксистів і кур'єрів. При цьому в Білорусі щодоби фіксують близько двох тисяч нових хворих на Covid-19.

При цьому Лукашенко вимагає від чиновників неухильного виконання і негайного введення на місцях його рішення щодо скасування маскового режиму.

"Всі рішення, зокрема з ковіду, мною було прийнято. Це підлягає неухильному виконанню. Просто попереджаю ... Образно кажучи, йде війна. І дуже важлива в цій складній ситуації виконавча дисципліна. Мною прийнято вивірені рішення, які підтримані самими людьми", - зазначив Лукашенко.

Раніше, при відвідуванні ковідної лікарні Лукашенко не став надягати маску. Його прес-секретар Наталія Ейсмонт пояснила це тим, що Лукашенко в цьому плані діє відповідно до того принципу, який він позначив для всієї країни: "все має бути добровільно".

Як повідомляв "Апостроф", днями через велику кількість хворих на коронавірусну інфекцію в Білорусі тимчасово призупинили надання планової медичної допомоги.