RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія шантажує Молдову: у чому суть вимог

Російська влада загрожує Молдові припиненням поставок газу, якщо та не погасить борг.

Про це повідомляє INTERFAX.

"Не дивлячись на борги, що накопичилися, молдавська сторона звертається з проханням продовжити контракт на поставку газу на жовтень і листопад цього року. "Газпром" і тут йде назустріч, уклав контракт на жовтень і готовий продовжити контракт на листопад в тому випадку, якщо молдавська сторона повністю оплатить поставки за вересень і жовтень поточного року", - заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Він додав, що складна ситуація з поставками склалася з вини влади Молдови, яка заборгувала, з урахуванням прострочення, понад 700 млн доларів за газ.

"У даний час тіло боргу становить 433 млн доларів, а з урахуванням прострочення платежів загальна сума заборгованості становить 709 млн доларів. При цьому представники Молдови чомусь не хочуть визнавати, суму заборгованості, що накопичилася. Представникам Молдови також не подобається ціна на газ, хоча ціноутворення тут зрозуміле і прозоре", - уточнив Купріянов.

Він також говорить, що в ситуації з поставками газу в країну немає політики, просто "Газпром" не може працювати в збиток.

Раніше ми писали, що Україна вирішила безкоштовно віддати газ Молдові.