RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Президент Грузії дала тверду відповідь на пропозицію помилувати Саакашвілі

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі знову відмовилася використовувати свої повноваження, щоб помилувати ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє видання "Грузія Online".

"Оскільки це питання мусується, то я мушу сказати, що моя позиція з приводу помилування колишнього президента тверда і незмінна: "Ні й ніколи", - сказала Зурабішвілі.

За її словами, третій президент країни є не політичним ув'язненим, а тим, хто нелегально потрапив до країни для дестабілізації ситуації.

При цьому президент порадила владі сприймати Саакашвілі як "особливого в'язня" і зробити все для того, щоб погіршення стану його здоров'я не можна було використовувати для "політичних спекуляцій". Для цього необхідно уважно стежити за його станом та не допускати його погіршення.

До цього стало відомо, що голова опозиційної партії "Дроа" Елене Хоштарія заявила про початок голодування в будівлі парламенту Грузії. Вона заявила, що голодуватиме доти, доки екс-президента не переведуть до цивільної клініки.

"Моя головна вимога - перевезти Саакашвілі до цивільної клініки, тому що у всіх випадках ризики для його здоров'я та безпеки великі, і омбудсмен говорить про це", - сказала політик.

Раніше ми писали, що з Грузії депортували відомих українських журналістів, які хотіли відвідати Саакашвілі в тюрмі.