RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Лукашенко просить у Путіна комплекси "Іскандер" – їх розмістять на кордоні з Україною

Олександр Лукашенко звернувся до Путіна з проханням про надання Республіці Білорусь кількох дивізіонів ракетних комплексів "Іскандер". Лідер правлячого режиму Білорусі хоче, щоб їх розмістили на кордоні з Україною та на західних рубежах країни.

Про це повідомили у БелТА.

За словами Лукашенка, така сучасна бойова техніка необхідна для військових сил РБ.

"Нам треба вміти воювати проти тієї техніки, яка до нас прийде. Нам треба не витати в хмарах, а не забувати, що так, ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми до цього готові, у нас сили спеціальних операцій", - заявив президент Білорусі.

При цьому він наголосив, що розраховує на те, що для виконання цих завдань Російська Федерація надасть Білорусі свої ракетні комплекси "Іскандер". Водночас, він додав, що військовим силам РБ знадобиться кілька дивізіонів цих оперативно-тактичних комплексів. Вони будуть розміщені на західних та південних рубежах республіки.

"Ми бачимо, де і ракетою треба нанести удар, і "Точку" задіяти, і "Бук-МБ", - додав Лукашенко.

Варто зазначити, що ракетні комплекси "Іскандер" використовуються для знищення ворожих засобів ППО та ПРО. При цьому вони можуть бути націлені на інші об'єкти, які розташовані на відстані до 500 кілометрів.

Раніше ми також повідомляли про те, що в ЄС звинуватили Лукашенка у гібридних атаках та пообіцяли нові санкції.