RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Між Вірменією та Азербайджаном розгорілися нові бої - багато загиблих та поранених

У вівторок, 16 листопада, між Азербайджаном і Вірменією спалахнули нові зіткнення.

Вірменська сторона заявила, що першими вогонь відкрили азербайджанці, повідомляє Aysor.am.

За даними міністерства оборони Вірменії, 16 листопада підрозділи азербайджанської армії обстріляли позиції вірменських військовослужбовців. Пізніше вірменські ЗМІ повідомили про те, що внаслідок бойового зіткнення загинуло 10 вірменських військових, ще 6 людей було поранено.

Водночас вірменські політики заявили, що ще 14 листопада війська Азербайджану за підтримки бронетехніки перейшли кордон, а військові Вірменії зазнали позиційних втрат.

Тим часом сайт Haqqin.az повідомляє, що бойові дії йдуть в районі Лачина, Західного Зангезура та Кельбаджара - зазначалося, що 30 вірменських військових загинули, ще 50 отримали поранення.

У свою чергу, влада Азербайджану звинуватила Вірменію в збройних провокаціях на кордоні, а дії Баку мають, за їхніми словами, оборонний характер. Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Азербайджану. У оборонному відомстві підкреслили - війська країни мають оперативно-тактичну перевагу.

Раніше "Апостроф" розбирався, чи вдасться вирішити кризу в Вірменії мирним шляхом або все ж ситуація дійде до повномасштабного кровопролиття.