RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Підгодовують Лукашенко: Шушкевич розповів про плани РФ щодо поглинання Білорусі

Для президента Росії Володимира Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка влада стала наркотиком – ці люди стали небезпечними для суспільства. Більше того, очільник Кремля прагне створити імперію, але без приєднання до неї України неможливо – тому Путін намагається поглинути Білорусь.

Про те, чи можливий аншлюс Росією території сусідньої країни в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів державний діяч, екс-голова Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич.

Як зазначив перший глава суверенної білоруської держави, Росія фактично поглинає Білорусь усіма доступними засобами. На підтвердження своїх слів він навів слова нині покійного Збігнева Бжезінського, американського політолога, екс-радника президента США з питань національної безпеки: "Росія без України – не імперія".

"З Україною Росія бореться найбільш негідними методами, а з нашим президентом (Лукашенком - "Апостроф") – простіше. Йому не дай грошей, так він захлинеться. Підгодовують його режим, оскільки він ніби показує, яким має бути Путін ", - зазначив Шушкевич .

Також екс-очільник Білорусі, який поставив підпис під Біловезькими угодами про розпад СРСР, розповів, яким бачить майбутнє своєї країни. Зазначимо, що у середу, 8 грудня, виповнилося 30 років із моменту цієї події.

"У нас майбутнє Білорусі було опрацьоване Верховною Радою 12-го скликання. Білорусь має бути нейтральною державою. Тому що в іншому випадку ми матимемо тектонічний зсув - або на захід, або на схід. Ми маємо будувати дружні стосунки, і з такими великими країнами як Україна – насамперед. І з такою великою країною як Росія теж, і з такою країною як Польща. І з іншими невеликими країнами. Збройний нейтралітет – приклади у світі є. Потрібно дотримуватися цього принципу, тобто дружити з усіма сусідами та не використовувати війська для умиротворення внутрішніх протестів", - резюмував Шушкевич.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін і Лукашенко під наркотиками, вони небезпечні для суспільства - Станіслав Шушкевич .