RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Росії молодий хлопець підірвав себе у жіночому монастирі, багато поранених: фото та відео

У місті Серпухов Московської області Росії вранці в понеділок, 13 грудня, 18-річний Владислав Струженков вчинив вибух саморобного вибухового пристрою на території монастиря.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

До приміщення православної гімназії поруч із Введенським владичним жіночим монастирем Струженков прийшов під час ранкової дитячої молитви. Спочатку він сидів на сходах з мачете у руках. Вже після вибуху він спробував заповзти до монастиря, йому відірвало ногу.

Як розповіло джерело видання, Струженков у минулому навчався у церковно-парафіяльній школі при обителі і нібито під час навчання нападник зазнавав "булінгу".

"За попередніми даними, мотивом злочину стала ненависть підозрюваного до педагогів школи та черниць на тлі особистих неприязних відносин", - сказало джерело.

Як пише ТАСС, Струженков помер від втрати крові.

"За попередньою інформацією, хлопець, який підірвав СВП, помер. Внаслідок інциденту він втратив багато крові ", - сказав співрозмовник агентства.


За інформацією джерела у правоохоронних органах, колишній гімназист планував напад під час ранкової молитви, але саморобний вибуховий пристрій спрацював на вході.


За останніми даними, постраждало 12 людей. 15-річного підлітка госпіталізували із опіками, пише Telegram-канал SHOT.

Як повідомляв "Апостроф", 20 вересня в Росії в Пермському державному університеті 18-річний Тимур Бекмансуров відкрив вогонь, в результаті чого загинуло вісім людей, 24 поранені, 19 з них були обстріляні та поранені. Сам стрілець був тяжко поранений під час затримання, але вижив.