RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не можу вбивати брата: перший казахський космонавт хоче придушити протести силами ОДКБ

Перший космонавт незалежної Республіки Казахстан Токтар Аубакіров закликав ввести в країну війська Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Відео опубліковано у Telegram-каналі Басе.

За його словами, силові структури Казахстану не в змозі впоратися із протестувальниками, тому в країну треба вводити війська ОДКБ. До цієї організації входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Космонавт вважає, що лише так можна "зупинити кровопролиття" у Казахстані.

"Як це так, щоб я вбивав свого рідного брата? Я не можу. Так давайте вдамося до допомоги тих, з ким ми уклали договір, тобто з ОДКБ" , - заявив Аубакіров в ефірі казахстанського телеканалу "Хабар"

Токтар Аубакірів є заслуженим пілотом-випробувачем СРСР, а також генерал-майором ВПС Казахстану. Свій космічний політ він здійснив у період із 2 по 10 жовтня 1991 року - це були останні місяці існування СРСР.

Він був нагороджений орденом Жовтневої революції, також він одночасно має звання Героя Радянського Союзу та Народного героя Казахстану.

Раніше секретар з питань прес-релізу президента Росії Дмитро Пєсков заявив, якщо влада Казахстану звернеться до Москви з проханням ввести в країну російські війська.