RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Протести в Казахстані: президент закликав у країну російських "миротворців" із ОДКБ

На тлі масових акцій протесту в Казахстані президент республіки Касим-Жомарт Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу.

Про це повідомляє телеканал "Хабар 24".

Він назвав протестувальників "міжнародними терористичними бандами", які пройшли серйозну підготовку за кордоном.

"Їхній напад на Казахстан можна розглядати і слід розглядати як акт агресії. У зв'язку з цим, покладаючись на договір про колективну безпеку, я сьогодні звернувся до глав держав ОДКБ надати допомогу Казахстану у подоланні цієї терористичної загрози", - заявив Токаєв.

За словами президента, "терористичні банди захоплюють великі інфраструктурні об'єкти", вказавши на те, що в Алмати було захоплено аеропорт і п'ять літаків, включаючи іноземні. Токаєв зазначив, що місто зазнало "нападу, руйнування, вандалізму".

Токаєв також розповів, що під Алмати повітряно-десантні підрозділи ведуть "затятий бій" із протестувальниками.

Враховуючи, що до складу Колективних миротворчих сил ОДКБ входять військові Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану та Росії, можна припустити, що основну масу "миротворців" складуть військовослужбовці з РФ, які вже розташувалися на військових базах у дружніх Москві державах, які не здатні самі захистити свою територію.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що перший космонавт незалежної Республіки Казахстан Токтар Аубакіров закликав ввести до країни війська ОДКБ .