RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ультиматум президента Казахстану: жодних переговорів з терористами, ми повинні їх вбити

Під час масових заворушень в Алмати найбільше місто Казахстану атакували 20 тисяч бандитів, які мають бути убиті.

Про це президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв написав у своєму блозі на Twitter.

За його словами, бандити та терористи були дуже добре навчені, організовані та керувалися зі спеціального центру. Деякі з них говорили не казахською мовою. При цьому в Алмати було щонайменше шість хвиль нападів терористів загальною чисельністю 20 тисяч людей.

"Вони били та вбивали поліцейських і молодих солдатів, підпалювали адміністративні будівлі, грабували приватні будинки та магазини, вбивали світських громадян, ґвалтували молодих жінок. Моя основна точка зору: жодних переговорів з терористами, ми повинні їх убити" , - заявив Токаєв.

Він доручив правоохоронним органам сформувати слідчу групу для виявлення глибинних причин ситуації, що призвела до збройного акту агресії, та притягти до відповідальності порушників закону.

Глава держави додав, що були розгорнуті миротворчі контингенти ОДКБ, які залишаться на короткий період до стабілізації ситуації в Казахстані.

"Казахстан продовжить забезпечувати безпеку та захист іноземних дипломатичних представництв, а також персоналу та майна іноземних компаній та інвесторів" , - наголосив Токаєв.

Детальніше про ситуацію в країні читайте на "Апострофі": Протести в Казахстані, зачистка і сотні жертв