RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін уже не той: психолог пояснив його "царську" манеру поведінки

Голова Росії - фігура для її громадян сакральна, виняткова. Тому Володимир Путін з роками дедалі більше вживається в образ монарха, який манерою поведінки підкреслює свою значимість.

Про це політичний психолог, експерт з питань невербальної комунікації Валентин Кім розповів Telegraf.

За його словами, Путін дуже цінує своє життя та здоров'я. Але справа не так у його психічних особливостях, як у специфіці російської влади. Історично влада в цій країні багато в чому сакральна, їй важливо наголошувати на своїй винятковості, значущості.

"І для такої моделі влади є вельми характерною саме така форма піднесення владної особи. Вона має бути винятковою, навколо неї має бути багато місця, багато простору. Підхід до неї має бути дозволено. Скорочення дистанції з таким "імператором" - вже сам собою знак визнання, заохочення. Як кажуть – дозволив наблизити до себе. Таке ось монарше волевиявлення", – зазначає експерт.

Він вважає, що влада в Росії за своєю манерою поводитися є монархічною. У цій країні неможливо без особливих прав підійти до президента, щоб сфотографуватися як на Заході, де це можуть зробити навіть звичайні громадяни.

"До Путіна просто так не підійти. І з роками це стає все більш закостенілою манерою. Якщо згадати більш раннього Путіна, він куди частіше фігурував на людях, контактував з ними. А тепер все інакше. І це пов'язано не тільки з запобіжними заходами. через ковід, але й з тим, що Путін все глибше занурюється у владний образ”, – стверджує психолог.

Путін дедалі більше вживається у роль російського монарха, яким насправді і є. А оскільки, за логікою Кремля, він виняткова фігура, будь-хто не може знаходитися поруч з ним.

Ідеально вписується в вищеописану манеру поведінки й надто велика відстань між лідерами держав на зустрічі Володимира Путіна з Еммануелем Макроном, що відбулася 7 лютого у Москві.

Офіційно російська влада могла б пояснити таке становище столу необхідністю дотримання дистанції у зв'язку з пандемією коронавірусу - однак, користувачі Мережі зазначають, що російське керівництво в особі президента Путіна знаходиться далеко не тільки від свого народу, а й від європейських партнерів.