RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Дефолт у Росії може статися вже завтра: названо причини

У середу, 16 березня, Російська Федерація, щодо якої міжнародне співтовариство запровадило безпрецедентні економічні санкції через агресію проти України, має погасити 117 мільйонів доларів боргу. Обов'язковою умовою є виплата у валюті, яку ця країна не може виконати.

Про це повідомляє Вloomberg.

Росія каже, що борг обслуговуватиметься, але у рублях, оскільки введені обмеження не дозволяють проводити розрахунки в американській валюті.

Невиплата або оплата в рублях замість доларів ініціює хвилю дефолтів за боргами в іноземній валюті на суму близько 150 мільярдів доларів, які є як в уряду РФ, так і у великих компаній, включаючи Газпром, ЛУКОЙЛ і Сбербанк.

14 березня російське фінансове відомство затвердило розпорядження щодо виплати 117 мільйонів доларів без уточнення в документі валюти. Умови конкретних зобов'язань не дозволяють використання рублів для їхнього погашення.

Варто зазначити, що після 16 березня у Росії технічно залишається можливість виправити ситуацію протягом 30 днів.

Раніше інвестиційний банкір та економіст Сергій Фурса розповів “Апострофу”, що на фашистську Росію, проти якої через вторгнення в Україну ввели міжнародні санкції, чекають дефолт, полювання на валютників, тотальне зубожіння та величезна кількість безробітних.