RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Бунт проти Москви: як може виглядати процес розпаду Росії

Президент РФ, починаючи війну на території України, розраховував захопити нашу країну за кілька днів. Натомість, такі дії призвели до початку кризи у його власній. У зв'язку з цим багато економічних і політичних експертів прогнозують глибоку економічну кризу в Росії і можливий розпад країни.

Про те, як це може статися, вони розповіли у матеріалі "Апострофа".

За словами завідувача відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексія Іжака, знищення звичної російської економіки призведе до її трансформації. Так, коли економіка країни стане натуральною і люди, по суті, зможуть розраховувати тільки на себе, сільськогосподарські регіони півдня, ймовірно, можуть відколотися, щоб не годувати Москву.

Він також зазначає, що регіони Росії є дуже нерівномірними за рівнем життя, через що можуть піти розколи в країні.

"Збунтуються відносно багаті регіони, у яких знайдуться виходи на зовнішній світ, наприклад Поволжя, зі своїми зв'язками з Туреччиною, можливо, Калінінград, угро-фінські регіони" , - заявляє експерт.

Окрім цього, одночасно активізуються хвилювання у Чечні.

"Щойно Чечня перестане отримувати свої 5-6 мільярдів доларів щорічних дотацій, які вони виводять в ОАЕ, там також почнуться розкольницькі настрої", - додає Іжак.

На думку футуролога Андрія Длігача, можливий проміжний сценарій, коли частина РФ буде трансформована, наприклад, Татарстан, Бурятія, Дагестан. Можуть також повернуться території, окуповані Росією: Придністров'я, Південна Осетія та відколеться Калінінградська область.

“Можливо, буде поява лідерів в Ічкерії, але не за керівництва Кадирова. Можливо, почнуть бунтувати регіони-донори РФ. Наприклад, Краснодарський край, Далекий Схід, який продемонстрував здатність протестувати проти центральної влади", - резюмував експерт.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Сибірська народна республіка та інші "мавпи" з гранатою: яким буде розвал Росії