RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Окупанти-мародери з Білорусі відправляють додому речі українців: повне відео

З'явився повний тригодинний запис із камери спостереження з Мозиря в Білорусі, де російські окупанти-мародери проводять "спецоперацію" з відправлення накрадених речей в українських громадян до себе до Росії.

Білоруський Telegram-канал "Білоруські Гаюн" опублікував повну версію відео з онлайн-камер спостереження з офісу експрес-доставки СДЕК вулиці Куйбишева, 32 і просять СБУ приділити особливу увагу відбитим даним окупантів.

"Публікуємо 3 години запису без змін і просимо СБУ приділити цьому відео особливу увагу, на ньому відображені особи, номери телефонів та адреси доставки солдат ЗС РФ, які очевидно грабували українські будинки та людей. Також ми просимо вас максимально поширити це відео, оскільки це чергові прямі докази їхніх злочинів", - написали автори каналу.

Редакція проєкту "Беларускі Гаюн" коли публікували уривок з відеокамер, лише припускали, що велика кількість речей, які окупанти відправляють кур'єрською доставкою Білорусі – це власність українців, яку вони вкрали.

"Однак ми отримали 3-х годинний запис з відеокамери в цьому відділенні, яка велася з 11:30 до 15:00 2 квітня 2022 року. На відео чітко видно, що солдати ЗС РФ відправляють крадені речі: телевізори, 4 коробки з кондиціонерами AKAI, електросамокат, алкоголь із цінниками, відеокарти, витяжки, акумулятори для авто та купу іншого. В одному з моментів можна помітити баул з українського ТЦ "Епіцентр", - наголошується в повідомленні.

Як зауважили автори проєкту, у бійців на відео видно шеврони 56-го гвардійського десантно-штурмового полку ЗС РФ, у яких пункт постійної дислокації знаходиться у Феодосії окупованого Криму.

Нагадаємо, у Білорусі окупанти-мародери відкрили цілий базар.