RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Інфляція та санкції "пішли на користь": у РФ буксує виконання військового замовлення

Росія зіткнулася з серйозними проблемами при виконанні військових замовлень. Через міжнародні санкції інфляція “з'їдає” передбачені під виробництво зброї кошти, а додаткових грошей немає.

Про це свідчить доповідь апарату уряду РФ з проблемних питань у ході виконання контрактів держзамовлення підприємствами ВПК, повідомляє Держспецзв'язок.

Зазначається, що для запобігання підвищенню цін, зафіксованих держзамовленням, уряд дозволив укладати договори з єдиним постачальником. Однак це не призвело до очікуваного результату. Ціна все одно підскочила через значне подорожчання матеріалів та комплектуючих.

“На даний час виконання замовлення МО РФ поставлено під питання через брак коштів та неузгодженість дій між урядом та виробниками. Ця ситуація є прямим наслідком запроваджених міжнародних санкцій проти РФ загалом та проти її ВПК, у тому числі”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Європарламент абсолютною більшістю у 413 голосів підтримав резолюцію про заклик до повного та негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв: нафти, газу, вугілля та ядерного палива.