RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

У Росії заблокували сайт "Апостроф": пише правду про війну

Роскомнагляд ухвалив рішення, яким заблокував у РФ можливість читати сайт Apostrophe.ua. Окрім нашого видання, у бан потрапили ще два десятки українських видань, які активно відстежують тему вторгнення російських військ в Україну.

Як повідомляє "Роскомсвобода", російській генпрокуратурі не подобається, що українські ЗМІ називають війною те, що в РФ сором'язливо називають "спеціальною військовою операцією"; депортацією - т.зв. "евакуацію" українців з вивезенням до Білорусі та РФ, Бучанською різаниною так званий "порятунок українців від націоналістів", що супроводжувався масовими вбивствами мирних жителів під Києвом.

Окрім сайту "Апостроф", заблокованими також виявилися "Громадське радіо", "Цензор.Нет", MigNews, "Газета.юа", "Сегодня", а також низка популярних місцевих видань.

Ці та інші сайти новин внесені в бан по "масці", а значить обмеження доступу стосується всіх їх доменів і піддоменів. Оскільки блокування здійснюється за HTTPS, у багатьох російських операторів недоступний одразу весь сайт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські ІТ-фахівці створили гру, за допомогою якої можна в режимі онлайн блокувати сайти, які обслуговують ворожу армію. Гравець за годину надсилає близько 20 тисяч запитів, і кожна година перебування на порталі наближає російські сайти до блокування.