RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Граєш у гру – блокуєш ворога: українцям показали легкий спосіб інформаційної війни

Міністерство цифрової трансформації України повідомило про створення львівськими ІТ-спеціалістами гри, за допомогою якій, можна у режимі онлайн блокувати сайти, що обслуговують ворожу армію.

Про це повідомляє Мінцифра на своєму каналі у Telegram.

Так, один гравець за годину надсилає близько 20 тисяч запитів для блокування сайтів, які обслуговують російських окупантів. І кожна година перебування на порталі наближає російські сайти до блокування.

Для цього потрібно перейти на сайт Рlay for Ukraine, якщо гравець з України - увімкнути VPN, а далі потрібно виконувати завдання, що вказані на сторінці.

"Навіть якщо ви лишите сторінку на своєму комп'ютері або смартфоні відкритою, вона автоматично продовжить перевантажувати сайти агресора", - уточнили у відомстві.

За інформацією міністерства цифрової трансформації, відповідна гра - безпечна, тому що вона лише лише генерує постійний торрент автоматичного трафіку для атак на таргетовані сайти, через що вони стають недоступними.

Зазначається, що до блокування ворога залучено вже близько 180 тисяч користувачів з різних країн, що здійснили 288 млрд атак. Атаковано близько 200 російських сайтів.

Також читайте наш матеріал: Народні санкції: як кожен українець може послабити економіку РФ