RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Не хочемо опинитися за колючим дротом: мешканці Придністров'я просять Україну звільнити їх від російських окупантів

Мешканці Придністров'я, міжнародно визнаного регіону Республіки Молдова, який ось уже 30 років перебуває під окупацією російських військ, звернулися до України та її Збройних сил з проханням допомогти звільнитися їм від влади РФ.

Про це повідомляє "Апостроф".

Звернення з'явилося на сайтах "органів влади" так званої "Придністровської Молдавської Республіки":

У тексті звернення йдеться про те, що путінський режим Росії хоче використати Придністров'я у якості нового плацдарму для нападу на Україну. Також там сказано, що російські окупаційні закони працюють виключно в імперських інтересах Кремля і ніколи не захищали права мешканців регіону.

"Ми, мешканці Придністров'я, повною мірою відчули реальну ціну російської окупації, яка принесла нам лише політичне переслідування, цензуру, беззаконня, повальну корупцію та відсутність свободи слова.

А чи не єдиним реальним бізнесом у Придністров'ї, всі ці роки, залишається контрабанда, яку контролює вузька група осіб, керованих із владних московських кабінетів.

Наш край понад тридцять років перебуває у соціальній, економічній депресії, де люди, особливо молоді, не мають жодних перспектив. Тому молоде покоління щороку залишає Придністров'я у пошуках кращої освіти, роботи, життя та майбутнього для наших дітей. Ми, мешканці Придністров'я, усвідомлюємо те, що останні тридцять років нашого життя – це втрачений час, який кинутий собі під ноги російським імперіалізмом. Він вкрав майбутнє не одного покоління мешканців Придністров'я” , - йдеться у зверненні .

У той же час, мешканці т.зв. "ПМР" заявили, що не хочуть опинитися за колючим дротом "русского міра" і жити в ізоляції від усього цивілізованого світу, а хочуть повернути свій регіон у правове поле, в якому мешкають Молдова, Україна та країни Європейського Союзу.

"За 57 днів війни українські війська довели усьому світу, що Збройні Сили України – найсильніша та найбільш боєготовна армія на всьому європейському континенті. Закликаємо вас покінчити з контингентом окупантів на території Придністров'я та звільнити від багаторічної напруги цілий регіон. Це принесе мир та порядок у Придністров'ї, Молдові та зніме загрозу нападу на Україну з нашої території", - йдеться у зверненні.

Раніше ми повідомляли, що всі розмови про ймовірний наступ на Україну з території Придністров'я некомпетентні. Батальйони, що існують там, взагалі не мають важкого озброєння, а шансів поповнити сили на окупованій території Молдови у Росії просто немає.