RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Репресії набирають обертів: Кремль проводить чищення командування армії та флоту

Після поразок російських окупаційних військ на суші та епічного знищення флагмана чорноморського флоту Росії "Москва", в країні-агресорі почалася чергова фаза репресій проти військового командування.

Про це представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За інформацією військової розвідки, відсторонено з посади та заарештовано командувача чорноморським флотом адмірала І. Осипова. Також слідчі дії проводяться і щодо начальника штабу – першого заступника командувача ЧФ віцеадмірала С. Пінчука.

Скібіцький повідомив, що відсторонено з посади командувачів 6 армії генерал-лейтенанта В. Єршова, 22 АК південного військового округу генерал-майора А. Марзоєва, 1 танкової армії західного військового округу генерал-лейтенанта С. Кисіля, п також одного із заступників командувача.

Представник ГУР зазначив, що репресії зачепили й підрозділи забезпечення. Так, через погану організацію матеріально-технічного забезпечення угруповання військ східного військового округу усунено з посади командира 103 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення полковника М. Пономарьова.

Раніше у СІЗО "Лефортово" перевели керівника "5-ї служби" ФСБ РФ генерала Сергія Бесіду, який провалив розвідку напередодні вторгнення Росії в Україну.