RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Білоруські партизани допомогли зірвати блискавичний штурм Києва - The Washington Post

Партизани Білорусі, здійснюючи диверсії на залізничному сполученні, брали участь у запобіганні блискавичному захопленню Києва.

Про це пише видання The Washington Post.

За даними американських журналістів, таємні диверсійні осередки, до яких входили хакери, дисиденти та співробітники залізниці, до початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ виводили з ладу сполучення з Україною.

"Затятого опору України та тактичних помилок погано підготовлених російських сил було достатньо, щоб зірвати плани Росії. Але білоруські залізничні диверсанти можуть, принаймні, претендувати на роль у розпалюванні логістичного хаосу, який швидко поглинув росіян, залишивши війська на передовій без продовольства, палива та боєприпасів протягом кількох днів після вторгнення", - йдеться у публікації видання.

Глава "Укрзалізниці" Олександр Камишин підтвердив участь білоруських партизанів проти ЗС РФ та подякував за виявлену сміливість. За його словами, диверсії були спрямовані на системи керування сигналами, які необхідні для функціонування залізниць.

Крім цього, як зазначив Камишин, через дії партизанів рух поїздів з Білорусі в Україну було паралізовано, а окупантам довелося поповнювати свої резерви через автомобільні дороги.

"Атаки також виграли час, щоб українські війська могли дати ефективну відповідь на російське вторгнення. Диверсанти надихнулися з більш раннього епізоду в історії Білорусі, під час Другої світової війни, коли білоруси, які виступали проти нацистської окупації, підривали залізничні колії і станції, щоб розбити маршрути поставки окупантів", - додали журналісти у своїй статті.

Раніше ми розповідали, що у Росії біля кордону з Україною підірвали залізничні колії.