RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Плюнь на цей гуманізм": аудіоперехоплення наказу російського генерала спалювати будинки українців

Російські окупанти не приховують справжньої мети щодо простих українців - у мережі з'явився запис розмови генерал-лейтенанта Андрія Гурулєва, де він прямо наказує знищувати українські будинки.

Про це повідомив Guildhall.

За даними української розвідки, розмова відбулася ще 28 лютого о 8-й годині ранку. Гурулєв, який також є депутатом Державної думи РФ, давав вказівки одному з підрозділів палити будинки простих українців.

"Пали їх, б**, пали їх, викинули з дому – х**рь дім, спалюй! Плюнь на цей гуманізм на***!", - наказав Гурулєв.

Аудіоперехоплення · Російські генерали особисто дають накази палити вдома українців - перехоплення розвідки

Варто зазначити, що у 2014 році Гурулєв був серед російських воєначальників, які безпосередньо керували окупацією Донецької та Луганської областей України. З кінця 2014 року до кінця весни 2015 року він командував Центром територіальних військ, розташованому в Новочеркаську Ростовської області, після чого був командувачем 58-ої армії Південного військового округу, а потім був заступником командувача того ж округу.

За участь в агресивній війні Росії проти України цей військовий злочинець отримав у 2014 році звання "генерал-лейтенант", а через два роки був нагороджений орденом Мужності.

Нагадаємо, що українські військові під Ізюмом завдали удару по штабу російських військ, коли там знаходився начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов. Внаслідок артилерійського обстрілу командного пункту 2-ї армії окупантів генерал армії міг отримати поранення та бути евакуйованим у тил.