RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росію викрили ще в одній брехні про екіпаж крейсера "Москва": фотофакт

З'явився ще один доказ замовчування кількості загиблих на флагмані Чорноморського флоту РФ - ракетному крейсері "Москва", який було знищено українськими ракетами "Нептун".

Про це пише "Телеграм".

Через кілька днів після знищення крейсера на росТБ вийшов сюжет, в якому показали екіпаж "Москви", який нібито практично повністю вцілів. Проте справжність відео викликала великі сумніви, зокрема у родичів військовослужбовців, які не могли зв'язатися з ними.

Через час, до журналістів "Радіо Свобода" звернулася тітка одного з тих, хто служив на затонулому крейсері - Тетяна Грудініна. Вона розповіла, що одразу після затоплення її сім'ї повідомили, що племінник живий. Проте пізніше мати моряка двічі спілкувалася з представниками військово-морського флоту РФ" спочатку їй сказали, що її син безвісти зник, а потім повідомили, що він загинув під час "НП на кораблі".

Водночас Сергій Грудінін фігурує у телесюжеті, який російська пропаганда показала невдовзі після затоплення крейсера.

У свою чергу, сім'я Грудініних показала фото, зроблене за деякий час до відходу "Москви" у плавання — там хлопці виглядають ідентично тому, як в одному з фрагментів відео.

Як повідомляв "Апостроф", іноземний військовий аналітик Г. І. Саттон стверджує, що крейсер "Москва" - внаслідок затоплення, викликаного попаданням українських "Нептунів", міг втратити до половини екіпажу.