RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скільки моряків загинуло на крейсері "Москва"? Військовий аналітик провів підрахунок

Флагман Чорноморського флоту РФ - ракетний крейсер "Москва" - унаслідок затоплення, спричиненого влучанням українських "Нептунів", міг втратити до половини екіпажу.

Про це повідомив іноземний військовий аналітик Г. І. Саттон.

Експерт за допомогою супутникових знімків та відео, опублікованого Міноборони РФ, підрахував, що на крейсері були присутні близько 240 осіб, водночас приблизний склад екіпажу "Москви" - 510 осіб. А за оцінкою російського видання The Insider, на плацу перебувала сотня моряків.

Нагадаємо, що Росія висунула свою версію подій: на крейсері "Москва" нібито сталась пожежа, після якої здетонував боєприпас. За словами Міноборони РФ, корабель був пошкоджений, проте зберігав плавучість та був відбуксований до порту, а членів екіпажа евакуювали. Однак, уже ввечері того ж дня країна-агресор Росія визнала, що крейсер затонув під час буксирування, звинувачуючи штормову погоду на морі. Насправді ж, погодні карти свідчать про відсутність шторму в той день.

Вже сьогодні, 17 квітня, російські пропагандистські канали вже ідентифікували одного із загиблих російських моряків, який перебував на крейсері "Москва".