RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У "найкращих" сталінських традиціях: у Росії "полетіли голови" у топ-військових за провали в Україні

За поразки та невдачі у війні в Україні Кремль показово карає командирів окупаційних військ.

Про це повідомляє ГУР МО України.

Не досягнувши в Україні жодної із заявлених цілей, керівництво Росії намагається звалити провину на командирів окупаційних частин та з'єднань. Пошук винних йде у "кращих" сталінських традиціях.

Наприклад, за втрату ракетного крейсера "Москва" було відсторонено з посади та заарештовано командувача Чорноморського флоту віце-адмірала Ігоря Осипова. Слідчі дії також було розпочато щодо його першого заступника віце-адмірала Сергія Пінчука.

За безпрецедентні втрати особового складу, озброєння та військової техніки усунули з посади Владислава Єршова, який керував шостою армією ЗС РФ.

З цих же причин відсторонено командира першої танкової армії Західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Кисіля. Нібито "попри наказ вищого керівництва" генерал відправляв на виконання каральних операцій на територію України строковиків.

У зв'язку з незадовільним виконанням поставлених завдань позбавився посади командувач 22 АК південного військового округу в Криму генерал-майор Аркадій Марзоєв. Відсторонили також командира 103 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення полковника Михайла Пономарьова.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Путін відібрав у ФСБ статус основної розвідувальної агенції у війні проти України, надаючи ці повноваження Головному розвідувальному управлінню (ГРУ). Таким чином глава Кремля продовжує масові чищення у російських спецслужбах .