RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дуже схоже на пекло: мережі повеселіло відео "шабаша" в РФ до 100-річчя піонерії

У країні-агресорі Росії пройшов масштабний концерт до сторіччя піонерії, яку запровадили при радянській окупації. Там вивісили портрет Леніна, комуністичну символіку та переодягли дітей у форму піонерів. Реакція користувачів соцмереж не змусила себе довго чекати.

Своїми думками з приводу цього люди поділились під відео з фрагментом концерту.

Росіяни активно ностальгують за радянським ладом, тому влаштовують то "побєдобєсія", то концерти присвячують сторіччю піонерії. Користувачі соцмереж вважають, що ця країна безнадійно застрягла в минулому й не збирається дивитись у майбутнє. Чомусь росіянам подобається танцювати під портретом Леніна, але не подобається робити щось для кращого життя тут і зараз.

Також у Росії внесли до Держдуми законопроєкт про створення сучасного анаголу піонерії - єдиної Дитячої громадської організації, щоб "відродити в Росії Дитячий Рух на державному рівні". Водночас лідер КПРФ Зюганов заявляв, що до сторіччя піонерії може видатися відповідний указ від президента РФ, та нагадав, що було добре використовувати дітей як безкоштовну робочу силу - внесок піонерів у промисловість СРСР за рахунок збирання металобрухту та макулатури.

Раніше "Апостроф" показував реакцію соцмереж на промову російського диктатора Путіна на дні "побєдобєсія" в Москві.