RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Брехлива свиня, кат і вбивця: реакція мережі на промову Путіна на параді в Москві

9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - перетворився в Росії на культ "побєдобєсія" та найбільший привід для кремлівської пропаганди. Цьогоріч парад у Москві був відверто невдалим: авіація не летіла, новинок військової техніки не було, як і запрошених гостей з інших країн. Водночас звернення російського диктатора Путіна теж стало черговою ганьбою, оскільки в ньому більше йшлося про демонізацію України, країн Заходу та "систему глобальної безпеки", чим про пам'ять жертвам фашизму та нацизму.

Користувачі соціальних мереж гостро відреагували на подібні тези Путіна. "Апостроф" зробив добірку цитат.

Люди наголошують на відвертій брехні, якою маніпулював російських диктатор на своєму виступі, та повному зубожінню росіян, причиною якому стала політика Путіна. Також користувачі соціальних мереж обурились на проведенні Путіним паралелей між Другою світовою війною та війною Росії проти України, оскільки це обезцінює День перемоги над нацизмом та страждання українського народу від реальних "неонацистів" - росіян.

У свою чергу Ігар Тишкевич, співробітник "Українського Інституту Майбутнього", проаналізував головні тези з виступу Путіна й виявив, що "говорити про успіхи" російському диктатору не вдалося, тому він традиційно почав звертатись до російської версії історії, перенасичуючи виступ сумнівними паралелями сучасності з 1945 роком та більш ранніми часами. Водночас він наголошував на "системі глобальної безпеки", тобто сфері поділу впливу. І звичайно ж, провідною тезою стало "випереджальний удар" по Україні, яка, за словами Путіна, планувала "вторгнутись на історичні наші (російські, - ред.) землі".

Раніше "Апостроф" поширив кадри російського "побєдобєсія", які стали показовими.