RU  UA

Ідей більше немає: політолог назвав головну мету Путіна у війні з Україною

Президент росії володимир путін відчайдушно намагається утриматися при владі. Він розпочав війну проти України, задовольняючи свої імперські амбіції та бажання відновити СРСР, проте зараз мета лише одна – зберегти здатність керувати росією і далі обкрадати країну.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог, публіцист Андрій Піонтковський, який вже багато років проживає у США.

"Фактично, політика путіна – це класична фашистська політика. Недарма цей знак "Z" називають напівсвастикою. Це система бандитського капіталізму. Вони хапаються за все, що завгодно: і за фашистську зигу, і за комуністичну піонерію. Вони мають повну відсутність ідеології, тому така ідеологічна каша. А ціль одна - залишитися при владі", - додав Піонтковський.

За словами політолога, путіним рухають не імперські амбіції. Зараз він і його оточення щосили намагаються зберегти свої місця в політиці.

"Путін починав цю війну з імперськими ідеями. Він же накачався настільки, що немає ніякого українського народу, не існує жодної держави. Зараз їм рухають вже не імперські ідеї. Зараз їм і всією цією компанією рухає відчайдушне бажання утриматися при владі", - наголосив експерт.

Після того, як Україна відновить територіальну цілісність, населення росії почне ставити запитання. І тоді кремлівській верхівці доведеться розлучитися з владою.

"Уявіть собі, якщо найближчим часом Україна отримує всю цю зброю, через пару місяців українські війська виходять на свій кордон, повертають Крим та Донбас. Тоді той самий глибинний народ почне ставити запитання: що це було, навіщо ми втратили на той час як мінімум 50 тисяч солдатів? Доведеться розлучитися з владою. Зараз вони вже не за імперію борються, а за свою власну владу, за здатність продовжувати обкрадати росію", - резюмував Піонтковський.