RU  UA

Він повний ідіот: Піонтковський жорстко висміяв посіпаку Путіна за махання "Сарматами"

Загрози голови "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна про застосування стратегічних ракет типу "Сармат" на території інших континентів є дурними та смішними. Росії вже дали зрозуміти, які наслідки чекають на неї у разі використання тактичної ядерної зброї, не кажучи про застосування стратегічних ракет.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог, публіцист Андрій Піонтковський, який вже багато років проживає у США.

"Це вже не дискусія, він повний ідіот просто. Існує концепція взаємного гарантованого знищення, він чудово повинен бути знайомий з нею, якщо він за "Роскосмос" відповідає. Якщо половина континенту зноситься, то автоматично весь континент, на якому знаходиться Москва, Санкт-Петербург і вся європейська частина росії, так само зноситься. Це безглуздо і смішно - цими "Сарматами" махати", - зазначив Піонтковський.

За словами політолога, США ясно дали зрозуміти росії, якою буде відповідь за застосування тактичної ядерної зброї. Тому загрожувати ракетами "Сармат" просто безглуздо.

"Небезпечними були розмови путіна про використання тактичної ядерної зброї. Проте американці дали їм жорстку відсіч. Марк Міллі (голова Генштабу США - "Апостроф") говорив з Герасимовим. Я думаю, він ще раз нагадав, що у відповідь на будь-яке використання тактичної ядерної зброї американці завдадуть колосальний збиток росії та Білорусі. Були навіть досить явні натяки, що й особисто путіну це так не минеться. А розмови про стратегічні ракети "Сармат" – це клінічний ідіотизм", - резюмував Піонтковський.