RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Високі "технології": російський військовий супутник із нацистським символом Z протримався у космосі лише 20 днів, фото

Російський військовий супутник "Космос-2555", на який наліпили сучасну путінську свастику з літерою Z, оформлену у вигляді георгіївської стрічки, протримався в космосі лише 20 днів.

Про це повідомили на порталі Aerospaсe.

Військовий супутник країни-агресора РФ зійшов з навколоземної орбіти близько 1:00-2:00 18 травня та увійшов у щільні шари атмосфери, де й згорів. Цю інформацію підтвердили фахівці, зокрема астроном із Центру астрофізики Джонатан Макдавелл.

"Космос-2555", запущений під час випробувальної місії "Ангара-1.2" минулого місяця, знову увійшов (у щільні шари атмосфери, -ред.) сьогодні вранці, 18 травня, після того, як не здійснив жодних орбітальних маневрів. SpaceTrack повідомляє про повторний вхід між 0116 та 0230 UTC", - написав астроном.

Фото: Фото з відкритих джерел

Втрату військового супутника визнали й самі росіяни, однак кремлівське видання ТАСС посилалось не на "Роскосмос", а чомусь на командування повітряно-космічної оборони Північної Америки.

"Супутник зійшов з орбіти та увійшов в атмосферу вранці 18 травня. В даний час об'єкт там більше не існує", – написали в кремлівському ЗМІ.

"Космос-2555" запустили 29 квітня на орбіту, і пробув він там лише 20 днів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-терорист РФ атакує космічні супутники, щоб глушити сигнали GPS, які є надзвичайно важливими для військових. Росія розмістила спеціальну техніку для блокування супутникових сигналів задовго до масштабного вторгнення в Україну.