RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія відправила в море 2/3 боєздатних підводних човнів ЧФ

У Південній бухті тимчасово окупованого Севастополя стоять два підводні човни проєкту "Варшавянка". Загалом у морі перебувають чотири з шести підводних човнів Чорноморського флоту країни-агресора РФ, що становить дві третини.

Росія стягує сили та готує новий наступ на позиції ЗСУ: онлайн подій війни 22 травня

Про це повідомляють у Крим.Реалії

У складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проєкту "Варшавянка":

  • Б-261 "Новороссийск",
  • Б-237 "Ростов-на-Дону",
  • Б-262 "Старый Оскол",
  • Б-265 "Краснодар",
  • Б-268 "Великий Новгород",
  • Б-271 "Колпино".

Також біля причалу Південної бухти стоїть український підводний човен "Запоріжжя", який був захоплений російськими окупантами штурмом в березні 2014 року під час анексії Криму.

Щодо човнів проєкту 636 "Варшавянка", які за кодифікацією НАТО - Improved Kilo, є багатоцільовими дизель-електричними підводними човнами, дальність ходу яких в підводному положенні: 400 миль на трьох вузлах, у режимі РДП на швидкості 7 вузлів – 7500 миль. Автономність становить 45 діб, а екіпажу вміщує 52 особи, зокрема 12 офіцерів.

Підводні човни типу "Варшавянка" несуть мінно-торпедне озброєння та крилаті ракети типу "Калібр" (на човні їх чотири), які використовуються у різних модифікаціях по морських і наземних цілях.

Як розповідав експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу ЗСУ Андрій Риженко, країна-терорист Росія завдає ударів ракетами зі своїх підводних човнів з акваторії Чорного моря поруч з окупованим Кримом.

Також до складу ЧФ РФ входить підводний човен проєкту 877 "Палтус" Б-871 "Алроса", який минулого тижня вийшов із ремонту на 13 судноремонтному заводі в Кілен-бухті та готувався до ходових випробуваннь. Проте два буксири знову відтягнули підводний човен із Південної бухти на завод.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що із Севастополя в море вийшли всі діючі підводні човни Чорноморського флоту країни-агресора РФ.