RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Лукашенко запропонував оригінальний спосіб припинення війни в Україні

Самопроголошений глава Білорусі заявив про свою версію завершення повномасштабної російсько-української війни, у якій першочергово йшлося, звичайно ж, про зупинку поставок озброєння для України та припинення так званих "провокацій". У зв'язку з цим Лукашенко вирішив ще й звернутися до Генсека ООН.

Про це повідомили в білоруському виданні "Белта".

Білоруський диктатор вважає, що для завершення повномасштабної війни країни-терориста Росії проти України, останній необхідно відмовитись від західної зброї, так званих "провокацій" та інформаційних воєн. На його думку, тільки такий варіант омріяної Кремлем капітуляції України припинить конфлікт та недопустить його переростання у глобальну війну.

Також Лукашенко згадав і про ООН, закликаючи Генсека Антоніу Гутерреша організувати "змістовні контакти з іншими залученими до конфлікту сторонами – США та іншими західними країнами", написали у виданні, наголошуючи, що нібито у повномасштабній війні Росії проти України беруть участь ще якісь держави.

Водночас самопроголошений очільник Білорусі запевнив Генсека ООН, що його країна готова до прямих зустрічей та інших кроків, щоб "забезпечити мир та можливості життя та розвитку для майбутніх поколінь".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Лукашенка лякають "українською загрозою", вигадуючи українські ДРГ та 20 тисяч багнетів на кордоні, щоб виправдати свою так звану "перевірку" сил реагування.