RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

За провал "спецоперації": у РФ проходить масова зачистка генералів

Невдачі російської армії в Україні призвели до масової зачистки генералітету в РФ: після покарання одразу трьох генералів і двох адміралів пошук винних продовжився і своєї посади втратив командувач Західного військового округу генерал-полковник Олександр Журавльов, який обіймав цю посаду з 2018 року.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на свої джерела.

Така ж доля, за непідтвердженою інформацією, спіткала командувача Східного військового округу генерал-полковника Олександра Чайка, якого на посаду призначили лише у листопаді 2021 року.

Напевно, саме на них буде покладено відповідальність за провал першого етапу вторгнення Росії в Україну. При цьому єдиним командувачем військовим округом, який поки не потрапив опалу – генерал армії Олександр Дворніков з Південного ВО, який зараз командує всіма силами РФ в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Путін відібрав у ФСБ статус основної розвідувальної агенції у війні проти України, надаючи ці повноваження Головному розвідувальному управлінню (ГРУ). Таким чином глава Кремля продовжує масові чищення у російських спецслужбах.