RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нове "добриво" на підході? Путін зняв обмеження за віком для контрактників

Володимир Путін вніс зміни до закону "Про військовий обов'язок та військову службу" – він зняв вікові обмеження для укладання першого контракту про військову службу.

Читайте також: Рашисти розпочали масштабну мобілізацію на окупованих територіях, закликають навіть жінок

Документ опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Так, раніше перший контракт росіяни могли укласти з 18 до 40 років, а іноземні громадяни – до 30 років. Наразі підписаний президентом закон встановлює лише нижню межу.

"Перший контракт про проходження військової служби має право укладати громадяни (іноземні громадяни) у віці з 18 років", - йдеться в документі.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що "для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки необхідні високопрофесійні фахівці", а такими вони зазвичай стають до 40-45 років.

Підвищення вікової планки допоможе залучити на військову службу "фахівців затребуваних спеціальностей", насамперед споріднених із цивільним (медичного забезпечення, інженерних, технічного обслуговування, експлуатації, зв'язку), заявили автори законопроекту.

Раніше ми писали, що в Росії не проводять мобілізацію в Москві та Санкт-Петербурзі через страх Путіна. У цих містах проживає протестний електорат, який не підтримує дії президента РФ. Такий контингент може масово здаватися в полон ЗСУ під час потрапляння в Україну.