RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Мобілізація в РФ не така вже й "прихована": російські міста завішали запрошеннями на війну в Україну, фото

У Росії, де-факто вже не ховаючись, проводять мобілізацію населення на загарбницьку війну проти України - на вулицях деяких російських міст з'явилися плакати із закликами вступати в армію та силові структури.

Про це повідомив Telegram-канал SOTA.

У Сарові, Благовєщенську та інших населених пунктах країни-агресора з'явилися оголошення із закликом вступати на контрактну військову службу. Росіянам обіцяють власне житло, пільги за вислугою років, можливість здобуття вищої освіти та інші "блага цивілізації".

Оголошення у вигляді папірців, банерів та плакатів висять на вулицях та будівлях – чимало агітаційних матеріалів є й у приміщеннях, наприклад, військкоматах.

При цьому закликають вступати у ряди не тільки збройних сил, а й інших підрозділів РФ. Наприклад, в Амурській області запрошують підписати контракт із прикордонною службою, яка підпорядковується ФСБ.


Раніше ми повідомляли, що президент Росії Володимир Путін вніс зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" - він зняв вікові обмеження для укладання першого контракту про військову службу.

Також "Апостроф" повідомляв, що в ОРДЛО чоловіки масово відмовляються ставати "гарматним м'ясом" , деякі з них влаштували стрілянину з російськими окупантами.