RU  UA

Чи готує Білорусь напад: відомий білорус оцінив рівень загрози

На території Білорусі все ще залишаються російські війська та військова техніка. Проте цієї кількості недостатньо для наступу, а білоруська армія дуже деморалізована.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив білоруський громадський діяч, один із лідерів молодіжного крила Білоруського Народного Фронту, радник Світлани Тихановської – Франак Вячорка.

"Треба розуміти, що російські війська залишилися на території Білорусі, але не в тій само кількості, як це було в лютому. Декілька тисяч є, відбувається ротація. Ми бачимо, що є російська військова техніка, в тому числі наступальна, ракетна, розміщені "Іскандери". Але цього недостатньо, щоб вести повномасштабний наступ чи обстріли, як це було в лютому чи в березні. Щодо білоруської армії, то я особисто не вірю, що білоруське військо піде. В суспільстві сфоромовано консенсус, що цього не можна робити. Взагалі стан серед військових, серед солдатів дуже здеморалізований", - пояснив Вячорка.

Розганяти паніку може сам Лукашенко, адже це йому на руку.

"Лукашенко, швидше за все, це робить для такого піару, для створення враження, ніби він захищається від ворогів, що Польща та Україна будуть зараз на нас нападати. Так дуже легко виправдати складний економічний стан. Так дуже легко налякати людей, легко сказати, що тільки я гарантую вам мир, тому єднайтеся навколо мене. Але серйозної атаки чи операції він не проведе", - наголосив громадський діяч.