RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

У Росії горів черговий військовий завод: виробляв приціли для танків та артилерії

На підприємстві РФ із вироблення військової оптики для російської армії спалахнула пожежа , що охопила 700 квадратних метрів території.

Читайте також: Жодного дня без пекельного полум'я: у Росії спалахнула нова потужна пожежа, відео

Відео опублікували в одному із Telegram-каналів.

Інцидент відбувся у середу, 8 червня - у підмосковному Сергіїв Посаді горів склад Загорського оптико-механічного заводу. Очевидці розповіли, що дах будівлі було охоплено вогнем буквально за лічені хвилини, ймовірно, це були складські приміщення поряд із адміністративним будинком. На кадрах видно, як у небо здіймається стовп густого чорного диму. Також помітні язики полум'я, які охопили одну із будівель.

За інформацією місцевого підрозділу МНС РФ, до гасіння пожежі залучили 15 людей та чотири одиниці техніки.

Спочатку було відомо про загоряння 30 квадратних метрів території, однак пізніше виявилося, що вогонь швидко розповсюдився, охопивши до 700 квадратних метрів площі.

Конструкторські особливості покрівлі будівлі, наявність підпокрівельного простору та утеплювача ускладнили гасіння, проте увечері пожежу було локалізовано.

Інформації про постраждалих, а також збитки від пожежі наразі немає.

Варто зазначити, що у роки Великої Великої Вітчизняної війни завод, іменований тоді заводом № 355, постачав фронту авіаційні та артилерійські приціли, перископи розвідника, біноклі, і навіть танкові та морські приціли.

Раніше ми писали, що у Підмосков'ї спалахнув найбільший науковий центр країни.