RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росія бомбить своїх же? В обстрілі Бєлгорода помітили цікавий нюанс

У недільну ніч, 3 липня, в російському Бєлгороді містяни чули вибухи, унаслідок яких було пошкоджено будинки, а люди отримали травми. Російська влада написала про роботу ППО по "об'єкту", який, імовірно, запустили самі ж росіяни.

Губернатор Бєлгородської області Гладков розповів про роботу ППО, але масштаби руйнувань вражають, оскільки, за попередньою інформацією, пошкоджено 11 багатоповерхівок, 39 приватних будинків, троє людей загинули, а четверо отримали травми.

Водночас фотографії руйнувань та пошкоджень свідчать, що в житлові будинки прилетіли снаряди від російського самохідного зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С" - його двигун знайли на місці події. Варто наголосити, що на озброєнні ЗСУ такого ЗРК немає, тобто росіяни навмисно створили провокацію та обстріляли своє місто.

Імовірно, самообстріл був здійснений як підґрунтя для проголошення загальної мобілізації населення в країні-агресорі Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про чергову провокацію росіян на кордоні - у країні-терористі Росії обстріляли районний центр поблизу кордону з Україною.